Vijesti

10 dizajnerskih trikova koji će potpuno promeniti izgled vašeg doma

Svi želimo da nam životni prostor bude i praktičan i udoban. Naravno, svi imamo različit ukus i o ukusima ne vredi raspravljati, ali kada je u pitanju dekoracija doma, vredi da se posavetujete sa stručnjacima. Profesionalni dizajneri su nam otkrili nekoliko jednostavnih trikova koji će vašu kuću transformisati u remek delo, veoma povoljno i za kratko vreme. Zavrnite rukave, pa da počnemo!

10. Akcenat na zid

10-akcenat-na-zid-0

Da biste učinili sobu uzbudljivom i živopisnom, ne morate da okrečite svaki zid. Jednostavno okrečite jedan zid ili ga dekorišite drvenim pločama.

9. Providni nameštaj

9-providni-namestaj-1

Ovaj trik je naročito dobar za male stanove, jer će providni nameštaj stvoriti iluziju većeg prostora, dodajući svetlo i osećaj vazduha enterijeru.

8. Napravite sami dizajnerske komade od običnog nameštaja

8-napravite-sami-dizajnerske-komade-od-obicnog-namestaja-2

Uz pomoć kofe sa bojom i nekoliko drvenih blokova, od bilo kog običnog komada nameštaja, možete napraviti unikatni, dizajnerski komad.

7. Uramljeno ogledalo kao prozor

7-uramljeno-ogledalo-kao-prozor-3

Ogledalo koje podseća na prozor ne samo da će vizuelno stvoriti više prostora, već će učiniti sobu svetlijom, naročito ako ga stavite preko puta pravog prozora.

6. Biljke
6-biljke-4

Biljke će uneti život i u najdosadniji enterijer i značajno poboljšati mikroklimu u prostoriji. Možete ih postaviti u različitim ćoškovima, ili zajedno na jednoj polici.

5. Knjige kao dizajnerski element

5-knjige-kao-dizajnerski-element-5

Ne morate da krijete knjige po policama: njihove živopisne korice poslužiće kao divna dekoracija, a možete ih postaviti na najneobičnijim mestima, kao što je stari radijator, na primer.

4. Različite stolice

4-razlicite-stolice-6

Iste stolice postavljene oko stola za ručavanje, jesu staromodne i dosadne. Dekorateri predlažu različite stolice, koje će se dobro uklopiti. Na primer, mogu biti iste boje ili sličnog dizajna.

3. Neobično osvetljenje

3-neobicno-osvetljenje-7

Jednostavne lampice možete pretvoriti u mnogo više od izvora svetlosti. Na primer, one mogu biti neobično “platno” za polaroidne fotografije.

2. Sobne pregrade

2-sobne-pregrade-8

Sobne pregrade su sjajan način da podelite prostor na više udobnih područja. Na primer, kao pregradni zid možete da koristite ormar sa otvorenim policama.

1. Udobno mesto za sedenje na prozoru

1-udobno-mesto-za-sedenje-na-prozoru-9

Prostor pored prozora je savršeno mesto za opuštanje. Tu možete postaviti klupu ili pravu sofu, na kojoj se možete sklupčati dok čitate ili dremate.
Bonus

bonus-10

Ako volite prirodu, možete je uključiti u svoj dizajn. Na primer, koristite nameptaj od drvenih elemenata, okačite na zid mural sa temom pume, ili napavite viseći ležaj za osećaj kao da ste napolju.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *