Zabava

Alen Islamović je ovu tajnu krio 35 godina! Njegovo pravo ime je..

Islamoviću su čelnici “Jugotona” početkom osamdesetih predložili da koristi umjetničko ime Alen i on je to prihvatio
Kao pevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta” Alen Islamović je žario i palio bivšom Jugoslavijom, ali malo ljudi zna kako glasi njegovo pravo ime.

Početkom osamdesetih kada su “Divlje jagode” postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pevač po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promeni u Alen.

– Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da menja svoje ime, ali brzo je popustio i i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija – ispričao je izvor “Kurir starsa” blizak Islamoviću.

S druge strane, i Alen je potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. tako je bilo i u mom slučaju – objasnio je Islamović.

Izvor: telegraf.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *